Kolding Nyheder

Trekantområdets Festuge har 10 års jubilæum

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Trekantområdets Festuge (Arkivfoto)

For 10. år i træk afholder de syv kommuner i Trekantområdet i fællesskab Trekantområdets Festuge. I løbet af 10 festlige dage, fra 25. august til 3. september, fyrer festugen op for over 400 forskellige kulturevents.

Det omfattende festugeprogram indeholder arrangementer med både kunst og musik, teater og litteratur, workshops, dans og børnearrangementer. Programmet kan allerede kan ses nu på hjemmesiden.

-I år kan Trekantområdets Festuge fejre 10-års jubilæum, og det glæder mig igen i år at opleve, hvordan samarbejdet mellem de mange kunstnere og arrangører bliver omdannet til 10 dage fulde af kultur af høj kvalitet – til glæde for hele Trekantområdet’ fortæller formand for Kulturregion Trekantområdet, Kjeld Thrane, i en pressemeddelelse.

Signaturprojekter i festugen

Igen i år dukker BYCATCH op i Trekantområdet, med de imponerende oppustelige kunstværker på vand, som besøgende kan bevæge sig ud på og opleve med hele kroppen. Værkerne kan opleves på Jels Sø, samtidig med at der er VM i Kano-Kajak, og i Vejle Havn under Vejle Fjordfestival. Værket er skabt af den internationale, Berlin-baserede kunstnerduo Daniel Hölzl og Abie Franklin.

I anledning af festugen lancerer Trekantlitteratur i år syv nye eventyr skrevet specifikt til Trekantområdet. Eventyrene er skrevet af Katrine Bille fra Ramasjang på DR, og lokale børn har hjulpet med ideer til indhold og eventyrfigurer. Med den gratis app Natureventyr i hånden kan publikum opleve eventyrene kapitel for kapitel langs ruter tilpasset børnefødder. Ruterne skydes i gang i alle syv kommuner – Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle med åbningsarrangement og koncert med Katrine Bille. Natureventyr i Trekantområdet er blevet til med støtte fra EWII og Nordea Fonden.

Store musikoplevelser

Jazz i Trekanten er festugens sikre leverandør af store musikoplevelser i Trekantområdet. I år kan man opleve signaturkoncerterne ’GARDEN’, der leveres af musikeren Lars Greve og hans ’Resonerende Rum’ i samarbejde med lokale garder og Jazz i Trekanten.

Tre meget forskellige rum i henholdsvis Kolding, Grindsted og Fredericia omdannes til ’Resonerende Rum’, hvor der gennem en lydinstallation skabes en oplevelse af resonans mellem publikum, musikken og det enkelte rum. En oplevelse hvor publikum i alle aldre kan tage ’lydbad’ i kortere eller længere tid og lade sig rive med i en fælles, musikalsk improvisation.

Stads- og byarkiverne har i fællesskab udviklet workshoppen ’Hack din fortid med AI’, der er et stort interaktivt historisk kunstprojekt, hvor der leges med grænserne mellem historisk virkelighed og imaginær fortid. Sammen med digital kunstner og koder Andreas Refsgaard genskrives fortiden ved hjælp af kunstig intelligens.

Danseforestillinger

Som altid bliver gader, stræder og torve i hele Trekantområdet fyldt med danseforestillinger, gadeteater og workshops. Det flyvende Teater fra Billund præsenterer forestillingen ’DER ER IKKE MERE KAGE’, der vises for skolebørn og familier på offentlige torve. Dansetruppen Art Farm viser forestillingen ’Terminus’, hvor performerne bruger særlige masker, dans og bevægelse til at fortælle om hvor vigtigt det er at tage sig tid til at være venlig og tænke på andre i vores travle hverdag. ’Det urbane farveværksted’, ’Lyshav af fisk’ og ’Drop-In Cirkus’ er alle kreative og sjove workshops for alle legelystne borgere. I løbet af festugen kan man som altid støde på gadeteater på pladser og gader i byerne i Trekantområdet.

Festugen byder som altid på en række velkendte navne – nogle af dem der kigger forbi er:
Fallulah, Djämes Braun, Kandis, L.I.G.A., Søren Huss, Mathias Heise Group, Motor Mille, Katrine
Bille, Die Herren, Benjamin Koppel og Patrick Dorgan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel