Kolding Nyheder

Udvikling af Kolding bymidte

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Nikolaj Steffenauer (LA). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Nikolaj Steffenauer (LA), tidl. landsformand, Vestervænget 1a, 6000 Kolding.

Den 28. marts 2023 vedtog Kolding Byråd Mobilitetsplanen 2023-2035, der skal gøre det nemmere og mere sikkert at komme rundt i Kolding by.

Det vil de bl.a. gøre ved at “fredeliggøre bymidten ved at reducere den gennemkørende og parkeringssøgende biltrafik”. Men, Kolding Byråd, er det virkelig det, borgerne og erhvervslivet i bymidten vil?

De fleste mennesker, der bor i byen, kan godt lide, at der er liv i gaden. Det samme kan erhvervslivet, da aktivitet i bymidten trækker kunder til deres forretning. Hvis vi fjerner livet i bymidten, fjerner vi også ånden, der driver den.

Kolding Byråd siger, de vil “fredeliggøre bymidten”. Jeg siger, de vil afvikle bymidten.

Mobilitetsplanen beskriver, hvordan de vil lukke gader, og koncentrere parkeringsmulighederne i byens yderområder. Det vil hver dag forhindre 2.500 biler i at køre gennem Kolding by. Men derfor forsvinder bilerne ikke. De kører i stedet ud på hovedfærdselsvejene, hvor der i forvejen er trængsel. Dette er bare en blandt mange fadæser i mobilitetsplanen.

Vi kan også se, hvordan det er gået Løve Apotek, der har måttet lukke efter mere end 430 år i Jernbanegade pga. mangel på kunder. Så skal vi da ikke gøre det endnu sværere at drive forretning i bymidten.

I Liberal Alliance vil vi udvikle bymidten, ikke afvikle den. Vi vil sørge for bedre parkeringsforhold i bymidten, så vi ikke affolker den, men skaber mere liv til gavn for beboerne og erhvervslivet.

Det er sådan, vi skaber en attraktiv bymidte, Kolding Byråd – ikke ved at aflive den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel