Kolding Nyheder

Undersøger flere muligheder for betjening af lægevagten om natten

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Det handler om at finde den bedst mulige løsning til syddanskere, som har brug for lægehjælp i nattetimerne. Derfor undersøger Region Syddanmark nu flere modeller for, hvordan lægevagten fremover kan betjenes om natten.

Som en del af lægevagtsaftalen mellem Region Syddanmark og PLO-Syddanmark overtager regionen betjeningen af lægevagten kl. 23.00-08.00 alle ugens dage fra 1. februar 2024.

For at undersøge hvordan betjeningen af lægevagten om natten bedst organiseres, sendes natbetjeningen nu både i udbud og delvist udbud, samtidig med der også undersøges en tredje model. Det har regionsrådet vedtaget på regionrådsmødet mandag, hvor et stort flertal i regionsrådet stemte for forslaget. SF og Enhedslisten stemte også for forslaget, men stemte imod at sende den samlede lægebetjening om natten i udbud. Det oplyser Region Syddanmark.

Antallet og placeringen af konsultationssteder ændrer sig ikke

De to udbud adskiller sig ved, at hele natbetjeningen i det fulde udbud varetages af en privat leverandør, mens det i det delvise udbud vil være regionens ansvar at organisere og sikre bemanding til sygebesøg.

Den sidste model undersøger i stedet muligheden for, at lægevagten om natten varetages af regionen i et selvstændigt vagtlægespor.

Region Syddanmark vil træffe beslutning om den endelige model senest 1. oktober i år.

Et led i moderniseringen af lægevagten

Region Syddanmarks overtagelse af lægevagten om natten er en del af den igangværende modernisering af lægevagten, som blev vedtaget med den nye lægevagtaftale.

Blandt andre tiltag lancerede Region Syddanmark tidligere på måneden en ny akutknap-funktion, som gør det muligt for borgere at taste sig frem i lægevagtens telefonkø, når de vurderer, at deres henvendelse ikke kan vente.

Sammen med akutknappen har Region Syddanmark også indført en call back-funktion, som giver borgere i telefonkøen mulighed for at blive ringet op, når deres tur i køen til lægevagten nærmer sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel