Kolding Nyheder

Verdenskendt kunstner kommer til Kolding

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Daniel Melim viser hele syv værker. Foto: Daniel Melim.

Space Gallery på Olaf Ryes Gade 7R i Kolding lancerer gruppeudstillingen, Beyond Imagination.

Det sker lørdag den 12. august fra 13-16. Udstillingen vil vise de unikke værker af fem talentfulde kunstnere og hovednavnet er lidt af et scoop for det nystartede galleri.

Et scoop for SPACE

Det er nemlig Daniel Melim, som vil rejse hele vejen fra Brasilien for at deltage i denne ekstraordinære begivenhed og viser hele syv værker. Som en kendt urban kunstner bringer Melim et unikt perspektiv til sine værker, inspireret af street art og urban kultur. Melims værker kan ses i gallerier og museer i Brasilien og udlandet bla i Rom, Lissabon og på Valencia Biennale i Spanien.

-Jeg har haft kontakt med Daniel et års tid nu og til opstarten på galleri SPACE i oktober sidste år fik jeg lov til at sælge et nummereret print af ham – jeg tror lige, han skulle se mig og galleriet lidt an, inden han gav mulighed for at SPACE kunne sælge originale Daniel Melim værker, fortæller indehaver af SPACE, Ronald Hofman, i en pressemeddelelse og fortsætter:

-At han så kommer til Europa for at være med til at åbne udstillingen, er bare en drøm for mig. Derfor gør vi også noget ekstra ud af denne åbning – blandt andet med en DJ.

Indehaver af Space Gallery, Ronald Hofman. Pressefoto.

Social kunstaktivist

Daniel Melim er en af de førende vægmalere i Brasilien. Han har genoplivet en stil, der har bidraget til udviklingen af street art i Brasilien. Hans værker er fulde af lyse, livlige farver fra hjemlandet og en unik kunstnerisk stil, der placerer sig mellem street og pop art.

Gennem hele sin karriere har Daniel altid valgt at forskønne kvarterer, hvor folk havde minimal kontakt med kunst, såsom ABC Paulista i São Paulos forstæder.

Projektet Casa de Cultura er hans bidrag til kunsten i Brasilien. Her underviser han, skaber sine vægmalerier og inddrager børn og unge, som ellers ikke ville få den mulighed. Han har fx organiseret kunstværksteder for børn fra et slumområde i São Paulo.

Besøg af flere kunstnere

To andre kunstnere, som udstiller igen på SPACE nemlig Roberto Marchesi og Ben Slow, vil man også kunne møde på åbningsdagen, så kunstentusiaster og samlere får mulighed for at høre historien bag de enkelte kunstværker og lære kunstneren at kende.

Italiener fra Vejle

Roberto Marchesi, en Milano-født kunstner, som er bosat i Vejle, hylder det klassiske kunstsprog i sine udtryksfulde og stilistisk raffinerede værker. Med udgangspunkt i en klassisk kunstuddannelse og netop de klassiske teknikker og ikke mindst sin fascination af lys, skaber Marchesi kunstværker, der afspejler en følelse af tradition og perfektion.

Malerierne fremkalder en tidløs kvalitet, der ofte byder på genkendelige scener sidestillet med nutidige elementer, der inviterer seerne til at reflektere over forbindelsen mellem fortid og nutid.

Engelsk street art kunstner

Ben Slow, som har sit atelier i København, kommer fra den britiske street art-scene, hvor han har skabt store vægmalerier over hele Storbritannien og internationalt. Hans unikke stil kombinerer abstrakt æstetik med raffineret portræt, der udvisker grænserne mellem figurative og abstrakte elementer.

Slows kunst fortæller historier inspireret af hans rejser og fanger de levende karakterer og kulturelle nuancer, han møder undervejs.

Pin-up kunstner fra London

Ronald Hofman har også gjort plads til en ny kunstner til åbningen nemlig Chris Guest, en London-baseret kunstner, som oplever stor popularitet på sin hjemmebane og nu kommer til Danmark.

Chris henter inspiration fra sin barndom i Bristols indre by i 80’erne. Han tilfører sin kunst elementer fra 80’ernes arkadespil, tegneserier og popkulturreferencer. Chris Guest fokuserer hovedsageligt på at male stærkt tatoverede personer i en typisk ”Pin-Up” udtryk og stil, kombineret med et moderne twist.

Talentfuld irer

Ange Bell, oprindelig fra Nordirland, bor i den vestlige del af England. Hendes arbejde fokuserer på at fange essensen af oprindelse og tilhørsforhold. Gennem detaljerede oliemalerier genopliver hun tabte øjeblikke og skaber dialog mellem motivet og beskueren.

Bells portrætter formidler en følelse af nostalgi og et ønske om anerkendelse, hvilket inviterer seerne til at etablere en personlig forbindelse med kunstværket.

Lokal DJ sætter musik til

Som et supplement til kunstudstillingen har Space Gallery inviteret DJ Pladedamen til at udvælge en særligt udvalgt playliste, der sætter stemningen for en fordybende og inspirerende eftermiddag.

Ronald Hofman glæder sig:

-Vi glæder os til at åbne Beyond Imagination – det skal være en bemærkelsesværdig begivenhed, der hylder kreativitet, flytter kunstneriske grænser og inviterer alle kunstinteresserede til at begive sig ud på en visuel rejse, siger han.

Alle er velkomne på SPACE Gallery lørdag den 12. august fra 13-16 for en uforglemmelig oplevelse af samtidskunst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel