Kolding Nyheder

Verdensmålsdag på Søndervangskolen

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Eleverne fra 9. b vil lave en bod, hvor de sælger Mødrehjælpens hjemmestrikkede nissehuer til gavn for Mødrehjælpens aktivitetstilbud. Her er det fra Mødrehjælpen i 2020. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Tirsdag den 14. november arbejder 9. klasse på Søndervangskolen og Mødrehjælpen i Kolding sammen.

Søndervangskolen har verdensmålsfagdag. Her skal i 9.b dykke ned i det første verdensmål: Afskaf fattigdom. Eleverne vil se på relativ fattigdom og danske børn.

I Danmark er der mange organisationer, som gør et kæmpe arbejde for at understøtte fattige familier. Søndervangskolen har taget kontakt til Mødrehjælpen i Kolding og har i samarbejde med dem lavet et program for dagen.

Dagen starter med oplæg for klassen på Søndervangskolen, hvor Mødrehjælpen Kolding fortæller om historie og afsæt. Eleverne får viden om Mødrehjælpens snart 100-årige historie og Mødrehjælpens indsatser national og lokalt igennem årene og i dag.

Derudover får eleverne indblik i Mødrehjælpens lokale afsæt – en forening med tilbud om forskellige aktiviteter og butik for godt genbrug.

Indblik i opgaver og indsats

Eleverne får indblik i en lokalforenings opgave og indsats. Arbejdet som velgørende, forening, drift af Mødrehjælpens butik, arbejdet omkring indsamling af tøj, udstyr og legetøj – sortering og klargøring til butik og opstilling og salg i butikken.

Elevernes opgave er derefter at lave plakater og opslag til de sociale medier målrettet en yngre målgruppe mange frivillige sociale organisationer ikke har kontakt til.

Frivillighed

Frivillighed er også et tema – hvad er det, hvad skal man og er det også for unge.

Mange sociale frivillige organisationer har ikke god kontakt til en yngre frivillig gruppe. Det vil Mødrehjælpen gerne blive klogere på – hvordan bliver det attraktivt for overbygningselever og elever på ungdomsuddannelserne, at blive frivillige i de ældre ”hattedame” organisationer?

Onsdag og torsdag afholder Søndervangskolen skolefester og eleverne fra 9. b vil lave en bod, hvor de sælger Mødrehjælpens hjemmestrikkede nissehuer til gavn for Mødrehjælpens aktivitetstilbud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel