Kolding Nyheder

Vinfestival støtter et godt formål

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Foto: Vinotecarium/Pixabay (Modelfoto)

Når Trekantens Vinfestival afvikles for første gang, så støtter det også et formål i Kolding.

Trekantens Vinfestival løber for første gang af stablen den 23.-24. februar.

Festivalen er opstået ved lidt af en tilfældighed. De tre familiemedlemmer, far, søn og svigerdatter fra Vinfadet, var på jagt efter et egnet lokale til at afholde en vinsmagning. Her kom de i snak med Folkehuset Koldings forkvinde, Helle Kristiansen.

Og pludselig begyndte der at dukke store planer op i samarbejdet. En lille privat vinsmagning blev til en stor vinfestival med mulighed for op til 1.000 gæster i Parkhallen i Kolding.

-Vi blev hurtigt enige om, at al overskud fra billetsalget skal gå til Folkehuset Koldings frivillige arbejde. De har mange fokusområder, men fælles for dem alle er, at de vil være til glæde og gavn for borgerne i Kolding. De prøver at bekæmpe ensomhed ved f.eks. at lave arrangementer som spis-sammen, strikkeklub, sangaftener mv., ligesom de finder meningsfulde arbejdsopgaver til mennesker langt fra arbejdsmarkedet. De arrangerer konfirmationsarrangementer med billigt eller gratis tøj til mindrebemidlede (og alle andre) og skaber også på andre måder muligheder for hyggeligt samvær i uforpligtende omgivelser, fortæller Mette Salling fra Trekantens Vinfestival.

Gæsterne på vinfestivalen vil møde omkring 20 stande med kvalitetsvin fra store dele af verden, f.eks. Frankrig, Italien, Danmark, Tyskland, Libanon, Slovenien, Californien og mange andre spændende vinlande.

Man får udleveret et smageglas i indgangen, og så har man fem timer til at gå rundt i hallen og smage vin ved alle stande. Der er mulighed for at høre om hver eneste vin og vingård, da vinudstillerne selv rejser rundt i vinlandet og har direkte og personlig kontakt med vinproducenterne, og kender vinene fra stok til flaske.

Billetter til Trekantens Vinfestival kan købes her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel