Kolding Nyheder

Virksomhederne i Kolding får annulleret millioner af kroners dækningsafgift

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Carl Andersen, (LA). Pressefoto.

Læserbrev af Carl Andersen, (LA), 1. suppleant til Folketinget, Stagehøjvej 9, 6630 Rødding.

Virksomhederne i Kolding Kommune har siden 2021 levet med en sort sky over deres forretninger på grund af uforudsigelige og potentielt store stigninger i deres dækningsafgift. Dækningsafgiften er en ekstraordinær grundskyld, som kun seks kommuner vest for Storebælt opkræver. Den skulle stige som følge af de nye ejendomsvurderinger.

Heldigvis kan virksomhederne nu gå trygt ind i 2024. Før nytår pressede Liberal Alliance nemlig på for, at indføre en stigningsbegrænsning på dækningsafgiften, hvilket resulterede i en aftale. Konkret betyder aftalen, at eventuelle stigninger indfases gradvist over 10 år fremfor at ske med det samme her i 2024.

Samlet set annulleres 4,1 mia. kr. i dækningsafgift, som ellers ville have været opkrævet de kommende år, fra ca. 16.000 ud af 26.300 dækningsafgiftspligtige erhvervsejendomme. På den måde stilles virksomhederne ikke markant ringere end private som har en skatterabat ved eventuelle stigninger.

Ifølge Skatteministeriet blev der i 2023 opkrævet 50 mio. kr. i dækningsafgift i Kolding. Dette beløb forventes at stige til 60 mio. kr. i 2024. Stigningen på de 10 mio. kr. vil nu blive indfaset med 1 mio. kr. årligt over 10 år. Det sikrer, at hele 45 mio. kr. mere end først forventet forbliver i de lokale virksomheder.

Det berører anslået 1.250-1.499 ejendomme. Denne justering af ejendomsvurderingsloven har længe været et ønske fra bl.a. Dansk Erhverv, som har presset på for at sikre øget tryghed omkring dækningsafgiften. Derfor glæder det mig at regeringen har lyttet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel