Kolding Nyheder

”Wienerklassiske Mesterværker” i Christiansfeld

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Anna Agafia. Pressefoto.

Sønderjyllands Symfoniorkester opfører wienerklassikere med højt værdsat musikchef fra Den Jyske Opera og prisvindende violinsolist.

Orkestret spiller ”Wienerklassiske Mesterværker” i Christiansfeld og Flensborg i samarbejde med Christopher Lichtenstein, musikchefen ved Den Jyske Opera, og den unge danske Anna Agafia, en violinsolist med talrige priser i rygsækken. Agafia spiller på en Gagliano-violin, det kendte violin-familienavn, fra 1763, der venligst udlånt af Augustinus Fonden, oplyser Sønderjyllands Symfoniorkester i en pressemeddelelse.

Koncerten indledes med Mozarts symfoni nr. 29, som er en af hans bedre kendte tidlige symfonier. Den er blandt andet karakteriseret som en milepæl, der kombinerer Mozarts intime kammermusikalske stil med en både ildfuld og impulsiv musikalitet. Violinsolisten Anna Agafia spiller Beethovens lyriske og smukke romance i F-dur. Herefter afsluttes med programmets hovedværk: Haydns symfoni nr. 103.

Symfonien var den ellevte af tolv, der blev komponeret til koncerter i England under Haydns to rejser dertil (1791–1792, 1794–1795), arrangeret af impresarioen, Johann Peter Salomon. Haydns musik var kendt i England længe før komponisten rejste dertil, og det engelske musikliv havde længe udtrykt ønsket om, at Haydn skulle besøge England.

Komponistens modtagelse i England var meget succesfuld, og de engelske besøg var nogle af de mest frugtbare og lykkelige perioder i hans liv. Haydn komponerede ”Drumroll”-symfonien, mens han boede i London i vinteren 1794–1795.

Koncerten finder sted torsdag den 1. juni klokken 19.30 i Brødremenighedens Kirke i Christiansfeld. Entréprisen er 175 kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel