Dyrenes Beskyttelse har registreret rekordmange hjortepåkørsler i årets første fire måneder.
Der har været en markant stigning i antallet af påkørsler på landsplan, hvor der er blevet rapporteret om 3229 tilfælde. Det er det højeste antal for denne periode, siden organisationen begyndte at registrere hændelserne. I Kolding Kommune alene er der blevet registreret 51 påkørsler. De er fordelt med 13 i januar, 11 i februar, fem i marts og 22 i april.
Men den høje statistik behøver ikke nødvendigvis betyde, at bilister er blevet mere hensynsløse. Ifølge Lars Holse, teamchef ved vagtcentralen hos Dyrenes Beskyttelse, kan en del af forklaringen være, at folk er blevet bedre til at ringe efter hjælp, når de påkører en hjort. Organisationen har længe været opmærksom på, at der eksisterer et stort mørketal af uheld, som ikke bliver rapporteret.
Fortsat behov for øget forsigtighed
Selvom der måske er flere ansvarlige bilister, der kontakter Dyrenes Beskyttelse efter påkørsler, er der stadig behov for at opfordre til øget forsigtighed over for vilde dyr i naturen. Både dyrene og mennesker kan komme til skade som følge af hjortepåkørsler. Hvis dyret overlever påkørslen, kan det lide i lang tid på grund af sine skader.
Peter Gravlund Nielsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse, påpeger, at hjortene er mest aktive om natten, så bilister skal være særligt opmærksomme fra solnedgang til solopgang. Hjortene kan også krydse veje i løbet af dagen.
De er typisk at finde i skove, enge og lignende naturområder, hvor sandsynligheden for at møde dem er størst. Nielsen opfordrer derfor bilister til at være ekstra forsigtige i disse områder.