Alternativ til klapning og Marina City

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Hans Holmer (t.v.) og Jørn Chemnitz (t.h.). Privatfoto.

Læserbrev af byrådsmedlemmerne Jørn Chemnitz (SF) Ejstrup Vang 6 og Hans Holmer (SF) Skovbogade 8, 6000 Kolding.

SF har lige fra start stemt imod klapning ved Trelde Næs, samtidig med vi har stemt for Marina City projektet.

Derfor har flere sagt, at vi ikke både kan puste og have mel i munden, men i SF er vi stået fast på, at der skal findes et alternativ til klapning.

Forvaltningen har arbejdet ihærdigt og vedholdende for at undgå klapning af uddybningsmaterialerne fra fjordbunden, og det ser nu ud til at lykkes. De første testresultater viser nemlig en alternativ uddybningsmetode ser lovende ud. Siden sommeren 2023 har et entreprenørfirma sammen med Kolding Kommune gennemført test af en ny, mulig metode til det uddybningsarbejde, som er nødvendigt for at virkeliggøre Marina City-projektet. En metode, der kan spare havmiljøet for klapning, ikke bare i Kolding og i Danmark, men i hele verden.

Marina City projektet bæres på en række bæredygtige principper i forhold til at have fokus på strategisk byudvikling, der skaber rammer for Det gode liv. Og det komme nu endnu mere til udtryk efter, at der er fundet et alternativ til klapning, og det er vi i SF selvsagt glade for. Lokalplanen for området skaber rammerne for en bred vifte af boliger, herunder almene boliger.

Vi har i SF lagt vægt på, at der er fokus på muligheden for fællesskaber, når vi planlægger nye boliger og boligområder. Derudover skal vandet og naturen være et vigtigt element, når vi skal udvikle et nyt sted. Der skal fortsat være mulighed for, at alle har adgang til vand og natur – børn og unge, voksne og ældre uanset om de er ejer eller lejer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel