Ny forskning konkluderer, at brugen af computerspil, som led i projektet Go Gaming fra KFUM’s Sociale Arbejde i ungetilbuddene Gademix i Kolding, har en betydelig virkning på udsatte unge.
Ifølge Louise Gade Ellekrog, projektleder for Go Gaming hos KFUM’s Sociale Arbejde, har gaming vist sig at være et effektivt pædagogisk redskab til at nå og styrke en overset gruppe af unge, der tidligere har været isolerede og vanskelige at nå.
Ved at engagere de unge gennem computerspil åbnes døren til en verden af muligheder og styrkes samtidig deres trivsel, selvværd og tilhørsforhold.
Appellerer i høj grad til udsatte unge
Følgeforskning udført af Betina Skov Jacobsen og Iben Nørup fra Aalborg Universitet dokumenterer, at Go Gaming i høj grad appellerer til udsatte unge, som ofte har haft begrænset socialt netværk og brugt meget tid alene med gaming derhjemme. Projektet har skabt et nyt fællesskab gennem holdbaseret gaming, hvor de unge også deltager i sociale aktiviteter offline.
Resultaterne peger på, at Go Gaming har haft en positiv virkning på de unges trivsel, sociale relationer og skolegang, hvilket også afspejles i deres karakterer, særligt inden for analytiske evner, engelskkundskaber og matematik. Flere unge fortæller om færre sociale udfordringer og personlige succeser som at komme ud af misbrug og finde en egen bolig takket være projektet.
Go Gaming har allerede vist sig succesfuldt i flere ungetilbud i bl.a. Kolding, Horsens og Esbjerg, og yderligere to Go Gaming-klubber er planlagt med støtte fra Ole Kirk’s Fond. Projektet støttes fagligt af Center for Digital Pædagogik og er udviklet i samarbejde med Velux Fonden og Ole Kirk’s Fond.