Kolding Nyheder

Kolding Selvhjælps tilbud til mennesker i sorg

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Her ses daglig leder hos Kolding Selvhjælp, Anni Muhs Jørgensen, ved en tidligere lejlighed. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Kolding Selvhjælp afslutter snart et forløb for mennesker i sorg.

Sorggruppen har mødtes i alt 10 gange henover foråret i lokalerne på Banegårdspladsen i Kolding. Det er der kommet mange gode og fortrolige samtaler ud af – med masser af hjælp til selvhjælp.

Deltagerne har gennem forløbet arbejdet med temaer som: sygdommen/den pludselige død, dødsfaldet, begravelsen/bisættelsen, reaktioner på tab, det ændrede liv m.fl. ud fra hver deres erfaringer med tab.

Kolding Selvhjælp følger Det Nationale Sorgcenters ”Manual til sorgstøtteforløb”.

Kolding Selvhjælp er begyndt at skrive deltagere op til et nyt forløb i efteråret – med start i slutningen af august. Der er stadig pladser, og vi vil anbefale alle, der har mistet en nærtstående, at overveje tilbuddet om hjælp og lindring i sorgen. Det er også en god ide at opfordre venner og bekendte, der måske kunne have glæde af at deltage, til at undersøge muligheden.

Gruppen og to frivillige ledere mødes tirsdage fra kl. 15 til 17.30 – fordelt hen over efteråret. Alle i gruppen har mistet en vigtig og værdifuld person, og alle er ramt af sorg og savn. I gruppen kommer alle tid orde med de mange påtrængende tanker og følelser, sorgen sætter i gang.

Delt sorg er halv sorg, siger man, og halveret bliver sorgen i mødet med andre i samme situation. Alle har tavshedspligt, og der er dermed plads til at dele alt.

Hør mere om gruppen ved at ringe til 7550 7902 eller skriv på info@koldingselvhjaelp.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel