Kolding Nyheder

Margrethe I

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Foto: Søren Hasselgaard Skaaning/Teatret Møllen.

Margrethe I er et gribende drama om en skelsættende kvinde i dansk historie.

Søndag den 3. december viser Kolding Teaterforeningen skuespillet ”Margrethe I” på Comwell Kolding Teater. Det er Teatret Møllen fra Haderslev, der har skabt forestillingen.

Om handlingen skriver Teatret Møllen:

-Året er 1412. Ombord sit skib i Flensborg Fjord møder en syg Margrete, datter af Valdemar Atterdag og formynder af Danmark, Norge og Sverige, en fremmed kvinde. Kvinden virker underligt bekendt, og da minderne pludselig presser sig på, betror Margrete sig til den fremmede og ser tilbage på et begivenhedsrigt og foretagsomt liv.

”Margrethe I” er Teatret Møllens dramatisering af Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman, der er en fortælling om Margrete I’s begavede, magtfulde og politiske væsen. Det er en fortælling om vejen til magten og en beretning om de strabadser og prøvelser, som Margrete måtte gå igennem – både som barn, som mor og som dronning.

”Margrethe I” er et historisk og psykologisk drama, der har publikum med hele vejen, og som kaster nyt lys på en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvindelige skikkelser”.

På scenen ses Conni Tronbjerg, Sara Line Møller Olsen og Emma Silja Sångren. For instruktionen står Rasmus Ask. Forestillingen varer 75 minutter uden pause.

”Margrethe I” kan ses på Comwell Kolding Teater den 3. december klokken 19.30. Billetter kan købes på billetten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel