Kolding Nyheder

Svømmehaller

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Hans Holmer (SF). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Hans Holmer (SF), formand for Børn og Uddannelse samt medlem af Sundhed og Fritid, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Jeg kan sagtens forstå, at det har skabt bekymringer, at vi Børn- og Uddannelse og Sundhed og Fritidsvalgene har valgt at lukke skolesvømmehallerne ved Brændkjær- og Marielundskolen.

Især når den nuværende direktør i Slotsøbadet udtrykker bekymring for, om der er nok kapacitet til foreninger og gæster i Slotsøbadet. Derfor vil vi i SF forslå, at når Jørn Pedersen fra den 1. august tiltræder som direktør i slotsøbadet, at vi hurtigst muligt sætter os ned og ser på mulige løsninger. For der findes løsninger.

Der er mulighed for at udvide og forny Slotsøbadet uden at inddrage den grønne plæne som bliver brugt til så mange gode arrangementer- blandt andet Sommer ved Søen og mange andre gode initiativer. Disse arrangementer vil fortsat kunne være på den smukke plæne.

Hvorfor så lukke de to svømmehaller? Teknologien er forældet, med mere brug af kemi end en nutidig svømmehallerne og bygninger, bassiner og systemer er slidte.

Kort sagt har de ikke været vedligeholdt i tilstrækkelig grad.

Kan man med rette sige, at vi som politiker burde have sikret løbende vedligeholdelse af svømmehallerne?

Ja, det kan man sagtens sige, men virkeligheden er at de ikke har været prioriteret i mange år og derfor nu er i en dårlig forfatning.

En faglig vurdering siger, at de kan fungere i 1 år mere- måske i længere tid, men der er ingen garantier. Svømmehallerne kunne holdes kørende i 2-3 år mere ved at bruge 2-3 mio. kr. på dem. Men det ville de ikke blive bæredygtige og tidssvarende af, og vi ville stå i samme situation inden for kort tid igen.

Derfor ønsker SF i stedet at se på en udvidelse af kapaciteten i Slotsøbadet, så vi dækker, de behov, der er for bæredygtighed. Men også for overskuelig indretning, så det føles som et trygt sted for alle, med god tilgængelighed og flere varmtvandsbassiner for folk med handicap. Og bassiner, så der er plads til daginstitutioner, skoler og foreningslivet.

Jeg er overbevist om, at hvis vi vil, så kan vi finde løsninger som også er muligt inden for overkommelig tid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel