Kolding Nyheder

Brandfolk fra Lunderskov på langvarig opgave

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Her står huset i Almind i fuld flammer. Foto: Trekantbrand.

Brandfolkene fra TrekantBrand’s station på Metalvej i Lunderskov var torsdag aften (Kr. Himmelfartsdag) – og natten derpå – på en langvarig opgave i forbindelse med en voldsom brand i en villa/rækkehus i Almind, nord for Kolding.

Alarmen til brandvæsenets station i Kolding, som var nærmeste brandvæsen og som dermed har slukningspligten i Almind, indløb klokken 21.08, men da brandfolkene fra Kolding nåede til skadestedet på Stagebjergvænget i Almind blev det hurtig klart, at der var tale om noget voldsomt, som let kunne udvikle sig nabobygninger, hvilket også skete. Det skriver Fællesavisen.

Brandfolkene fra Lunderskov blev derfor tilkaldt klokken 21.35 til assistance for kollegerne fra Kolding. Fra stationen i Lunderskov afsendtes der en vandtankvogn, bemandet med to brandmænd – helt efter bogen – i sådanne tilfælde.

Men det blev til en lang aften og nat for Lunderskov-folkene. Foruden at deltage i selve slukningsarbejdet, som varede til omkring midnat, blev de også ”tilkendt” at holde brandvagt på stedet i tilfælde af, at branden skulle blusse op igen.

Og det betød, at de først var hjemme igen på stationen i Lunderskov fredag morgen ved 08.30-tiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel