Kolding Nyheder

Ferietrafik kan betyde kø ved grænsen

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: ulleo/Pixabay (Modelfoto)

UKA Vest vil afvikle trafikken hurtigst muligt under hensyn til, at der fortsat er midlertidig stikprøvevis grænsekontrol.

Skolernes sommerferie nærmer sig og mange tager bilen på sommerferie. Samtidig kommer en del turister til Danmark via den dansk-tyske landegrænse og ferietrafikken betyder, at der kan opstå kø ved indrejse til Danmark. Syd- og Sønderjyllands Politi er opmærksom på situationen og vil afvikle trafikken hurtigst muligt.

-Vi har fortsat midlertidig stikprøvevis grænsekontrol og vi ved, at der desværre kan opstå kø ved grænsen, og at vejene i grænseområdet bliver belastet, når flere tusinde billister kører på ferie samtidig. Men vi følger situationen løbende og gør, hvad vi kan, for at lette afviklingen af trafikken, fortæller politiinspektør Jeppe Kjærgaard fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Grænsekontrollen blev omlagt den 12. maj, så efterforskning, analysearbejde og kriminalitetskontrollen i baglandet er styrket. Samtidig kontrolleres færre ved indrejse. Der kontrolleres fortsat ved alle 13 grænseovergange, men der er blandt andet ikke længere stikprøvevis kontrol døgnet rundt ved de tre store østlige grænseovergange i Kruså, Frøslev og Padborg.

-Vi åbner to spor og fjerner fartbumpene i Kruså og Padborg, når der ikke er kontrol, ligesom vi løbende har mulighed for at åbne for to spor for at få afviklet en eventuel kø hurtigere. I Frøslev er der to spor konstant og vi opfordrer bilisterne til at bruge begge spor. Desværre tror mange, at det højre spor kun må benyttes af lastbiler, men det er ikke tilfældet. Alle må benytte begge spor og en eventuel kø vil kunne afvikles hurtigere, hvis bilisterne i højere grad vælger at benytte begge spor, siger politiinspektør Jeppe Kjærgaard.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil i lighed med tidligere år give trafikråd på dansk og tysk samt oplyse om den aktuelle indrejsesituation via Twitter: @SjylPoliti.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel