Kolding Nyheder

Fra købstad til mødested

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Merete Due Paarup (R). Privatfoto.

Læserbrev af Merete Due Paarup (R), byrådsmedlem, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Detailhandlen og særlig specialhandlen i bymidten er under pres og vi oplever en bølge butikslukninger.

Det er en udvikling og en megatrend man kan forsøge at arbejde imod eller vi kan vælge at tænke nyt. Jeg foreslår det sidste – og vi kan gøre noget ved deet. Fx

  1. Koncentration af butikker. I stedet for at butikkerne er drypvis spredt – skal vi omdanne flere af gågaderne til grønne levende boliggader. Det kunne være fx Søndergade og Gråbrødregade.
  2. Kvarterer med kant og karma. Vi skal sammen med ejendomsejerne og butikkerne skabe kvarterer, hvor vi samler butikker, der giver synergi til hinanden. Det har man med succes gjort i andre byer fx Latiner kvarterer, genbrugs/repairgader eller vores egen A.L.passage.
  3. Fra varer til oplevelse. Det er de nye typer af butikker, hvor du ikke bare kan shoppe – men også mødes, der spåes en fremtid og andre nye forretningsmodeller skal gentænke den klassiske butik – her kan Business Kolding byde ind med inspiration og uddannelse.
  4. Fokus på facaden. Åbne levende butiksfacader, grønne planter, oplevelser fx legezoner… er nogle af de greb man kan bruge for at gøre det til en tur værd. Øjet vil have oplevelser, fx er omdannelsen af tombolapladsen til en grøn oasen et vellykket eksempel – mere af det!
  5. Kvartersbooster. Vi skal kombinere de store events fx Lightfestival med masser af mindre “hverdagsliv” fx fællesspisninger, mini-events, hvor kvarterets aktører går sammen fx som de gør i Munkegade. Det bør vi understøtte både med kræfter og kroner.

Det er bare nogle af de initiativer vi kunne sætte i værk. Lad os komme igang – sammen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel