Kolding Nyheder

Mød fire kvinder, som tør drømme stort

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Biljana C. Seier, erhvervskonsulent hos IBA. Foto: IBA.

Ecooking er et vaskeægte lokalt iværksætter-eventyr. Og virksomheden fra Kolding er i dag kendt over hele landet.

Så kvinden bag succesen – Tina Søgaard – er blandt talerne, når IBA Erhvervsakademi Kolding arrangerer Iværksætterdag den 23. februar.

-Vi håber, at arrangementet vil give flere lyst til at smage på iværksætteri og danne nye netværk på tværs at interesser og brancher, siger Biljana C. Seier, erhvervskonsulent hos IBA, i en pressemeddelelse.

Og der er mange andre, som drømmer om at gøre som Tina Søgaard. Faktisk vokser interessen for iværksætteri, og en rapport fra Dansk Erhverv viser, at antallet af kvindelige iværksættere er steget med tyve procent fra 2014 til 2022.

Flere af dem kan man møde på Iværksætterdagen. Her kommer også Alexandra Sørensen fra Gavn Studio, der fik to investorer med fra Løvens Hule, da firmaets to grundlæggere præsenterede deres idé om at skabe mere bæredygtighed i modebranchen.

Mød også Nadia Wabra, der sætter ord på, hvordan man skaber en digital garderobe-app, som allerede har 11.000 brugere og 17.000 downloads. Hver eneste uge kommer 1.000 nye brugere til i lande som USA, Canada og Australien.

Og så kommer Trine Angeline Sig fra Real Relief, der også er Kolding-baseret. Firmaet udvikler livsforbedrende og livreddende nødhjælpsløsninger til mennesker i udviklingslande. For eksempel har Real Relief solgt 10 millioner eksemplarer af sine unikke Safepads, der baner vejen for, at unge kvinder kan passe deres job og skole, selv om de har menstruation. Og Trine drømmer om at kunne hjælpe mange millioner flere end det.

Hyldest til seje kvinder

Hvad der driver hende – og de andre iværksættere – kan man høre mere om på Iværksætterdagen. Foruden de fire oplæg er der sat tid af til bobler og networking.

-Med arrangementet vil vi gerne hylde disse seje kvinder, som har skabt nogle fantastiske virksomheder ved at turde forfølge deres drømme. Og vi håber at give studerende og andre nysgerrige en smagsprøve på, hvad man kan opnå uanset ens køn, siger Biljana C. Seier.

Eventet holdes i samarbejde med SDU Kolding og Business Kolding, og det foregår den 23. februar fra kl. 13-16 på KUC, Ågade 27 i Kolding. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

Arrangementet er en del af Women’s Week i Kolding.

Program

13-13.30: Capsule
13.40-14.10: Real Relief
14.20-14.50: Gavn studio
15-15.30: Ecooking
15.30-16: Bobler og networking

Tilmelding på iba.dk senest den 17. februar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel