Kolding Nyheder

Frem med kikkerten

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Jørn Chemnitz (SF). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Jørn Chemnitz (SF), byrådsmedlem, Ejstrup Vang 6, 6000 Kolding.

Fremtidens Bæredygtige Kommune har vedtaget nyt budget for 2024, men vi skal kigge langt efter det grønne indhold.

Der er afsat penge til Kolding Kommunes fortsatte deltagelse i Naturpark Lillebælt – det ville være pinligt, hvis vi havde meldt os ud af samarbejdet med Fredericia og Middelfart. Der blev også fundet penge til Biodiversitetsstrategien fra 2026- 2030, hvor den udløber.

Af Kolding Kommunes Klimahandleplan fremgår det, at skovarealet inden 2030 skal øges med 726 ha. På det område er vi langt bagud med, så jeg ønskede en pulje på 4 mio. kr. til skovrejsning, men det medførte en budgetnote om at skovrejsning som binder CO2 skal prioriteres fra 2025-2028 altså igen penge der bevilges ud i tid.

Jeg havde også ønsket en pulje på 1 mio. til akutte projekter, der mangler finansiering. I 2024 kunne det have sikret etablering af det planlagte men ufinansierede stenrev ved Gl. Ålbo, men det ønske slap ikke igennem.

Med det vedtagne budget når Fremtidens Bæredygtige Kommune ikke sine vedtagne mål på hverken natur, biodiversitets, vandmiljø eller klimaområdet, og vi kommer ikke til at flytte vores placering som nr. 85 ud af 98 kommuner på index over naturkapital.

Det var ellers en enig kreds af gruppeformænd, som ønskede et betragteligt løft til midtergruppen under valgkampen. Vi har med det vedtagne budget heller ikke lyttet til borgerne, som i Bosætningsanalysen og vores arbejde med Grundfortællingen tydeligt har prioriteret natur, miljø og klima meget højt.

Det er også svært at nå i mål, når det samlede budget for natur, miljø og klima er på under 9 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel