Kolding Nyheder

Jazzkoncert som jubilæumsgave til Christiansfeld

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Iben Marika Parum.

I anledning af 250 års jubilæet for grundlæggelsen af Christiansfeld by afholder Jazz I Trekanten en koncert i Brødremenighedens Kirke.

Eksperimentel jazz og moderne kompositionsmusik mødes med traditioner, der stadig lever og ånder i den kendte UNESCO kulturarvs by.

Lørdag den 12. august klokken 15 uropføres værket ’Sluttet Uendelighed’ i Brødremenighedens smukke kirkesal. Værket er skrevet til lejligheden af komponisten Olga Witte og bygger på både samtid og historie i Brødremenighedens Christiansfeld.

Olga Witte er uddannet komponist fra Det Jyske Musikkonservatorium og har også en baggrund i musikvidenskab og antropologi. Gennem det sidste år har hun fulgt traditioner og praksisser i Brødremenigheden, og det er betydninger af disse hun har bygger det musikalske værk på.

Ved koncerten blandes brødremenighedens kor og brødremenighedens basunkor med fire eksperimentelle professionelle jazzmusikere samt Olga Witte selv på kirkens orgel.

I 1773 blev Christiansfeld grundlagt af en evangelisk-luthersk frimenighed og i dag er Brødremenigheden stadig en levende og aktiv spiller i byen. I 2015 kom byen på UNESCO’s verdenskulturarvsliste og Museum Kolding har ansvaret for formidling af byens historie.

Særlig koncert

Jazz I Trekanten ønsker at fejre jubilæet med en særlig koncert, som udgangspunkt i lyden af messingblæsere, som siden 1776 har haft en særlig plads i form af et basunkor orkester i Brødremenighedens historie.

Basunkoret har været centralt ved kirkelige handlinger, ikke mindst begravelser, og der er gennem tiden skrevet værker specifikt til Brødremenighedernes basunkor.

Koncerten er støttet af Kolding Kommune, Statens Kunstfond, William Demant fonden og Koda Kultur.

Der kan købes billet til koncerten på Jazz I Trekantens hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel