Kolding Nyheder

Senfølger efter en kræftsygdom

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Privatfoto.

Mange lider af senfølger efter en kræftsygdom, fortæller formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Kolding, Margit Laub.

Det kan både knibe med fysikken, og der kan være mentale udfordringer. Før kaldte man det kemohjerne, men i dag ved man, at det alarmberedskab, krop og sind er under i et sygdomsforløb, slider. Det kan være svært at fokusere efterfølgende, og der kan være senfølger som stress og tankemylder.

-Derfor er vi så glade for, at Jørgen Chemnitz, tidligere naturvejleder, stadig stiller sig til rådighed og minder os om, hvor meget naturen kan bruges til, siger Margit Laub i en pressemeddelelse.

Der er fantastiske skønne steder i Kolding Kommune.

-Vores tur gik i år til Dalby Møllebæk. Når naturen kan være vigtig som en måde at komme ovenpå igen, er det fordi forskning viser, at det at være fysisk aktiv udløser endorfiner, der gør, man bliver gladere. På turen så vi også Kolding Kommunes terapihave, hvor man kan visiteres til, hvis man mentalt har svært ved at finde ro, forklarer Margit Laub og tilføjer:

-Vi prøvede også bænkene omkring bålpladsen ved naturskolen Perlen, hvor Naturkræfter, et tilbud til mænd, der har haft kræft eller har senfølger, mødes hver tirsdag.

Fællesskaber er også en god måde at komme videre på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel